Afecten les expectatives del mestre en l’aprenentatge?

La resposta a aquesta pregunta és clara. SÍ. Les expectatives que un mestre o qualsevol altra persona tingui d’algú, li afectarà directament. En el cas d’un mestre cap a un alumne:

Imaginem que a aquest alumne li costa més aprendre que als demés i treu males notes. Si aquest mestre, a més, li diu que no cal que s’esforci perquè no aprendrà mai i que no creu que aprobi l’assignatura, l’alumne es desmotivarà molt i es rendirà, ho deixarà per impossible que ell pugui aprobar i aprendre i la seva autoestima baixarà moltíssim.

En canvi, en la mateixa situació, si el mestre li diu que creu en ell, que sap que ell podrà aprobar i serà capaç d’aprendre, l’alumne es motivarà i s’esforçarà per aprendre, perquè sap que el seu mestre creu en ell i això li aporta confiança per poder fer-ho i seguir endavant. Segurament l’alumne acabarà aprobant gràcies a aquestes expectatives del mestre i la seva autoestima pujarà.

 

A la pel·lícula podem veure això amb la Natalie, una nena que li costa bastant aprendre i relacionar-se amb els demés. Gràcies a les bones expectatives que té el mestre López cap a ella, la Natalie ho aconsegueix, passa de curs i a més, va començar a parlar més amb els seus companys i amb el mestre. El mestre López creia i tenia fe en ella i això va afectar positivament.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s