Reflexió Final

Hem acabat l’últim problema de l’asignatura, en el que hem pogut aprofundir sobre la Zona de Desenvolupameht Proper, la importància d’activar els coneixements previs, la influència de les expectatives del mestre i les interaccions de l’aula.

La pel·lícla “Ser y tener” també ens ha ajudat a entendre millor les diferents metodologies treballades a classe, a veure com el mestre desenvolupa els coneixements previs i com crea zones de desenvolupament proper. A més de veure diferents situacions de la vida, com la malaltia del pare d’un alumne, la nena amb un problema d’aprenentatge i de relacionar-se amb els demés (Natalie) i el nen dinàmic i inquiet que necessita més atenció que els demés (Jojo).  La veritat és que la pel·lícula m’ha agradat molt, sobretot la manera de treballar del mestre. Les seves metodolgies m’han agradat i el com les portava a terme també.

Una altra cosa que m’ha agradat ha sigut l’escola rural. Penso que aquestes escoles estan molt bé perquè al haver-hi menys nens, és més familiar i això m’agrada molt. Una altra cosa és que tots els nens de les diferents edats estan junts i penso que això és molt bo; d’una part perquè estan junts en la mateixa classe però separats en diferents taules, i això fa que l’aprenentatge estigui adaptat a cada edat, i per l’altra perquè s’ajunten amb nens de diferents edats i això els pot enriquir, el nens més petits aprenen dels grans i els grans aprenen alhora ensenyant als petits. D’aquesta manera també s’adapten i aprenen a conviure amb persones de diferents edats.

El que potser no trobo tan bé de les escoles rurals és que hi hagi només un professor. Penso que relacionar-se amb altres professors és bo perquè cadascú enten l’educació d’una manera i han de compartir els diferents punts de vista per poder millorar l’ensenyament. Cada professor actúa d’una manera determinada, té unes metodologies i una manera de fer diferent als altres i sap diferents coses, i això pot ser enriquidor tant pels alumnes com per als altres mestres.

 

 

Respecte a la Zona de Desenvolupament Proper, penso que és essencial treballar-ho, perquè el nen sempre necessita una mica d’ajuda per a assolir tasques que encara no pot fer sol, això el motiva i li puja l’autoestima al saber i comprobar que ell és capaç de fer coses de manera independent. També s’ha de dir que no és fàcil crear aquestes zones, ja que s’ha de tenir en compte els coneixements previs que té l’alumne i s’ha de proporcionar una ajuda ajustada a l’alumne, ni ajudar-lo massa perquè s’avorrirà i sentirà que això és molt fàcil, ni ajudar-lo molt poc perquè es pot frustrar al veure que no pot fer-ho. Cada nen necessita una ajuda ajustada a les seves capacitats.

I per últim, com ja vaig comentar a l’altre problema, les expectatives del mestre influeixen molt en l’alumne. Depenent de la fe que tingui el professor en l’alumne, aquest es motivarà a fer les tasques i a aprendre, o al contrari, la seva autestima baixarà i es rendirà.

 

Donem per acabat aquest problema i aquesta assignatura, en la que hem après moltes coses sobre l’educació i ho hem fet d’una manera diferent: realitzant aquest blog. Espero que us hagin agradat totes les meves reflexions i aportacions. Fins aviat!

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s